Gradski stadion u Prijedoru dobija reflektore

10.09.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Gradski stadion u Prijedoru dobija reflektore

Gradonačelnik Prijedor Milenko Đaković je sa predstavnicima Fudbalskog /nogometnog saveza BiH i FK "Rudar" potpisao ugovor o izgradnji reflektora

Gradonačelnik Prijedor Milenko Đaković je sa predstavnicima Fudbalskog /nogometnog saveza BiH i FK "Rudar" potpisao ugovor o izgradnji reflektora na gradskom stadionu u Prijedoru

Đaković je novinarima izjavio da su potpisivanju ovog ugovora prethodili višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra FK "Rudar" Prijedor. 

"Želja nam je da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo poslije toga nastaviti i stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za gradski fudbalski stadion", rekao je Đaković.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH grad Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao loklana zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu i da je rezultat toga današnje potpisivanje trojnog ugovora.

"Čitav posao bi trebalo da bude završen do kraja maja iduće godine, a propozicije kroz licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/2021", rekao je Hodžić. 

On je dodao da će učešće Saveza biti 230.000 KM, a da će većinski u projektu učestvovati gradska uprava.

"Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektorskih jedinica da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji", naveo je Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora FK "Rudar" Prijedor Darko Milunović podsjetio je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a da je jedan od njih izgradnja reflektora, veća posjećenost na utakmicama i veći prihod od prodaje ulaznica.

"Stvaraju se pretpostavke da stvorimo ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu nego da stvorimo i bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u FK `Rudar` Prijedor", naveo je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije