Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Granit iz Jablanice traži investitore za sanaciju i reorganizaciju

24.07.2014. 10:29 / Izvor: eKapija.ba

Stečajni upravnik Društva za eksploataciju i obradu ukrasnih kamena i mermera "GRANIT" d.d Jablanica - u stečaju poziva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica, da svojim pismom namjere iskažu interes za učešće u postupku sanacije i reorganizacije Društva za eksploataciju i obradu ukrasnih kamena i mermera "Granit" d.d. Jablanica u stečaju.

Od zainteresiranih subjekata očekuje se da u svom pismu namjere iskažu: profil ponuđača, CV ili referens listu poslovnih aktivnosti, zainteresiranost za reorganizaciju i nastavak poslovanja preduzeća, spremnost da participiraju u procesu sanacije i reorganizacije preduzeća, spremnost i sposobnost da vlastitim učešćem participiraju u provođenju Stečajnog plana...

Preduzeće "Granit" d.d Jablanica, osnovano je 1964. godine pod nazivom "Kamenolom granita" Jablanica, a tradicija obrade kamena u Jablanici je duga preko 100 godina.

Predmet poslovanja preduzeća je eksploatacija, obrada i prerada kamena te proizvodnja ostalih proizvoda od kamena za građevinarstvo.

U proizvodnom programu je zastupljena proizvodnja i prerada kamenih blokova, ploča za vanjsko i unutarnje uređenje (svih vrsta obrade), granitne kocke, ivičnjaka, rigola, prozorskih klupica, stepeništa, žardinjera, spomenika...

Osnovni kapital preduzeća na dan 31.12.1999 godine, prije privatizacije, utvrđen je u iznosu od 11.498.164,00 KM.

Ugovor o privatizaciji je raskinut, pravomoćom presudom Kantonalnog suda u Mostaru od 26.08.2010 godine.

Rješenjem Općinskog suda u Sarajevu od 27.01.2010, godine otvoren je stečajni postupak nad imovinom društva.

Preduzeće posjeduje važeću dozvolu za eksploataciju kamena za period od narednih 25 godina, a zaključivanje Ugovora o koncesiji je sastavni dio stečajnog plana.

Nakon otvaranja stečajnog postupka, proizvodni proces u je uspješno pokrenut, preduzeće normalno posluje, uredno izmiruje sve obaveza, trenutno upošljava 215 radnika...

Rok za dostavu pisma namjere je 60 dana od dana objavljivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije