Hadžiahmetović i Muzur pokušavaju naći rješenje za školu na Stupu

15.04.2021. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Hadžiahmetović i Muzur pokušavaju naći rješenje za školu na Stupu

Sa načelnikom Općine Nerminom Muzurom i njegovim saradnicima razgovarao je o zajedničkoj realizaciji komunalnih projekata.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović sa pomoćnikom  Abdulahom  Krivošijom i v.d. direktoricom KJKP “Vodovod  i kanalizacija” Aidom Pendek, posjetio je Općinu Ilidža.

Sa načelnikom Općine Nerminom Muzurom i njegovim saradnicima razgovarao je o zajedničkoj realizaciji komunalnih projekata.

"Resorno ministarstvo sufinansirat će projekte iz Budžeta Kantona Sarajevo od namjenskih sredstava, a za područje općine Ilidža planirano je izdvajanje u iznosu od 850.000 KM", kazao je Hadžiahmetović.

On je upoznao načelnika Muzura i da je u ovoj godini Ministarstvo planiralo izdvajanje od 1.800.000 KM za utopljavanje objekata Doma zdravlja Ilidža, Prve i Treće osnovne škole.

Tokom sastanka razgovaralo se i o problemima sa kojima se susreće općina Ilidža, od problema legalizacije objekata, postojećeg Eloborata o sanitarnim zonama do gradnje škole u MZ Stup II te je istaknuto da je u rješavanju ovih pitanja izuzetno bitna podrška Ministarstva..

"Lokacija koja je prema RP Stup Nukleus planirana za izgradnju osnovne škole je pod 'sudskom privremenom zabranom otuđenja i opterećenja nekretnina' sa nepoznatim rokom skidanja, što je dodatna neizvjesnost  i same eksproprijacije, u cilju izgradnje škole. Zahtjev građana o neophodnosti izgradnje škole iskazan je u više navrata potpisivanjem i peticije pa i prijedlozima za definisanje nove lokacije za izgradnju škole. Mi ćemo u što kraćem roku pokušati naći rješenje po ovom pitanju jer je opredjeljenje Općine Ilidža što prije započeti izgradnju škole na području MZ Stup II", dodao je načelnik Muzur.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije