Hadžići: Rekonstrukcija i asfaltiranje ulice Zlatnih ljiljana

15.03.2019. 14:46 / Izvor: Akta.ba
Hadžići: Rekonstrukcija i asfaltiranje ulice Zlatnih ljiljana
OTVORI GALERIJU

Građevinska sezona na području općine Hadžići počela je realizacijom velikog projekta rekonstrukcije ulice Zlatnih ljiljana.

Građevinska sezona na području općine Hadžići počela je realizacijom velikog projekta rekonstrukcije ulice Zlatnih ljiljana, od kružnog toka prema Privrednoj zoni Hadžići do uključenja na magistralni put M-17. Projektnim rješenjem zadržat će se postojeće autobuske stanice. Predviđena širina asfaltne kolovozne trake je sedam metara.

Lijevi trotoar na potezu od kružne raskrsnice do raskršća Industrijske zone projektovan je na širinu 2.1 metar i popločat će se betonskom galanterijom. U nastavku do raskršća za Donje Hadžiće projektovan je asfaltni trotoar širine 1.5 m, a do spoja sa M-17 projektovan je asfaltni trotoar širine jedan metar. Desni trotoar na potezu od kružne raskrsnice do raskršća škola/podvožnjak projektovan je na širinu od tri metra. Popločat će se betonskom galanterijom. P

rojektom je predviđena i rekonstrukcija pješačke staze prema podvožnjaku kroz park. Ova staza će se izvesti asfaltnim zastorom širine dva metra. Desno, na potezu od raskršća škola/podvožnjak do raskršća Industrijske zone, na mjestu postojeće staze projektom je predviđena njena rekonstrukcija. Od raskršća Industrijske zone do priključka na M-17, desni trotoar je projektovan širine 1,5 metara i sa asfaltnim zastorom. Za odvođenje površinskih voda projektovana je oborinska kanalizacija.

Za prikupljanje vode sa kolovoza predviđeni su slivnici sa slivničkim kacama. Izvođač radova je firma "BUCOMERC" d.o.o. Kiseljak, a nadzor nad radovima vrši firma "ARTING BiH" d.o.o. Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije