HETA prodaje sarajevski hotel Holiday

16.02.2016. 09:29 / Izvor: Akta.ba
holiday in

HETA ASSET RESOLUTION AG oglasila je prodaju hotela Holiday u Sarajevu, saznaje poslovni portal Akta.ba.Hotel se prodaje sa pripadajućim zemljištem.

HETA ASSET RESOLUTION AG (HETA) oglasila je prodaju hotela Holiday u Sarajevu (poziv za dostavljanje namjere učešća), saznaje poslovni portal Akta.ba.

Hotel se prodaje sa pripadajućim zemljištem (zemljište i Hotel i zemljište zajedno navedeni kao "predmet prodaje") označenim: katastarska čestica broj 159, 158, 330, 360, 542, 543, 577, 544.

U pozivu je naglašeno kako predmet prodaje obuhvataju samo navedene parcele nekretnina i zgradu Hotela, na kojima je osnovana hipoteka kao osiguranje za potraživanja HETA-e. Predmet Prodaje ne uključuje operativno (hotelsko) poslovanje. Dodatno, kako bi se izbjegle nejasnoće, HETA izričito naglašava da imovina u vlasništvu dužnika izvan Predmeta prodaje neće biti obuhvaćena predloženom transakcijom, posebno da pokretne stvari koje se nalaze u Hotelu ili na zemljištu ili bilo koji ugovorni odnosi nisu obuhvaćeni predloženom transakcijom.

Poziv za prikupljanje ponuda otvoren je do 01. marta 2016.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije