Hotel Bistrica na Jahorini prodat švicarskom investitoru

27.11.2018. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Hotel Bistrica na Jahorini prodat švicarskom investitoru

Dana 26.11.2018. godine u hotelu Bistrica na Jahorini održan je postupak prodaje hotela Bistrica.

Dana 26.11.2018. godine u hotelu Bistrica na Jahorini održan je postupak prodaje hotela Bistrica kako je i bilo utvrđeno Oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti objavljenom 9. novembra 2018 godine.

U roku ostavljenom u Oglasu dostavljene su dvije ponude od kojih  je samo jedna ponuda ispunjavala uslove utvrđene predmetnim potupkom prodaje.

Ponuđač Batagon Iinternational AG Kolinplatz 10 6300 ZUG je ispunio sve uslove utvrđene Odlukom o načinu i uslovima javne nabavke prodaje nepokretnosti u svojini A.D.  OC Jahorina Pale – prodaja hotela Bistrica sa zemljištem ispod hotela i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotrebu istog, i ponudio cijenu od 5.985.900,00 KM.

"Hotel Bistrica je prije godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica u ovom slučaju, konkretno. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posjetilaca i novih investitora, ali ono što je još važnije uposliće nove zaposlene i lokalna preduzeća, što predstavlja veliku šansu za Jahorinu i Republiku Srpsku uopšte", rekao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije