Hotel "Mepas" Mostar otvorio vrata

12.06.2014. 10:16 / Izvor: Dnevni list
Hotel 'Mepas' Mostar otvorio vrata

Otvaranjem hotela "Mepas" Mostar je dobio drugi ekskluzivni hotel s pet zvjezdica koji je i jedini veliki hotel ove kategorije u Hercegovini. Hotel je smješten u samom središta grada.

Otvaranjem hotela “Mepas” Mostar je dobio drugi ekskluzivni hotel s pet zvjezdica koji je i jedini veliki hotel ove kategorije u Hercegovini. Hotel je smješten u samom središta grada. Nalazi se u sklopu istoimenog trgovačkog centra, ali je pozicioniran tako da predstavlja potpuno zasebnu cjelinu. Recepcija je u prizemlju, a hotel na osmom i devetom katu, sa svoja tri dizala nevezana za Mepas Mall. Za goste je otvorio vrata prije petnaestak dana, bez svečanog otvorenja i pompe, a Dnevni list prošao je kroz cijeli hotel zajedno s direktorom Tomislavom Galićem i uvjerio se u ekskluzivnost “Mepasa”.

Kongresni turizam

Galić kaže kako hotel ima 72 dvokrevetne sobe koje su veće od 40 kvadrata, od kojih i četiri sobe prilagođene osobama s invaliditetom, 14 apartmana većih od 60 kvadrata i jedan predsjednički apartman od 200 kvadrata koji ima svoju kuhinju, prostorije za osoblje, svoje dizalo, jakuzi itd… U hotelu su i spa i wellness zona, kao i fitnes. U sklopu hotela također je i velika garaža, recepcija, caffe bar, banket dvorana za doručak, dok je restoran Prestige hotelski restoran za ručkove i večere. Hotel ima i veliku konferencijsku dvoranu sa 700 mjesta.

"Mi ćemo težiti ka kongresnom turizmu kako bismo se pozicionirali kao poslovni hotel. Još ćemo raditi dvije male dvorane, jedne kapaciteta 150 i druge 30 mjesta. Dvorane će imati svu moguću opremu, kabine za simultani prijevod i sve što je potrebno u današnjem poslovnom svijetu", ističe Galić.

On naglašava da će hotel “Mepas” nastojati podići razinu usluge na najveću moguću.

"Želja nam je udružiti se s drugim mostarskim hotelima i skupa napraviti jedan klaster te zajedno nastupiti prema inozemnom tržištu i pokušati privući velike inozemne kongrese u Mostar", ističe Galić.

Cijene

Što se tiče cijena one su, kaže Galić, prilagođene tržištu. Noćenje za jednu osobu u dvokrevetnoj sobi je 140 maraka. Hotel je već primio prve goste, a imali su već i jedan simpozij. Pitali smo i tko će prvi noćiti u predsjedničkom apartmanu, a direktor kaže da to može svatko tko plati 800 maraka. Hotel je opremljen najkvalitetnijim namještajem i opremom. Noge upadaju u debele tepihe, a na bazenu sa staklenim krovom uvijek je ista temperatura i kada je i sunce i kada pada snijeg.

Hotel trenutačno zapošljava 30 ljudi. Mostar bi s ovakvim hotelom mogao biti na velikom dobitku posebno ako se ostvare najave o udruživanju mostarskih hotela koji bi zajedno mogli napraviti ponudu koja bi u Mostar dovela turiste iz cijelog cvijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije