Hotel Plaža u Herceg Novom vraćen Općini Centar Sarajevo

06.12.2017. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Hotel Plaža u Herceg Novom vraćen Općini Centar Sarajevo

Općinsko vijeće je primilo k znanju informaciju Pravobranilaštva Općine Centar koja se odnosi na vraćanje u posjed Općini Centar nekretnine hotela ''Plaža'' Zelenika.

Općinsko vijeće je primilo k znanju informaciju Pravobranilaštva Općine Centar koja se odnosi na vraćanje u posjed Općini Centar nekretnine hotela ''Plaža'' Zelenika u Herceg Novom.

Naime, nakon sudskog spora koji od 2006. godine vodi Općina Centar pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, presudom Vrhovnog suda Crne Gore od 21. marta 2017. godine usvojen je tužbeni zahtjev Općine Centar i obavezana Republika Crna Gora da preda Općini Centar u posjed i slobodno raspolaganje nekretninu hotel ''Plaža''. Pošto Crna Gora nije u roku od 30 dana dobrovoljno postupila po presudi Vrhovnog suda, odnosno predala u posjed Općini Centar hotel ''Plaža'', Pravobranilaštvo Općine Centar je Javnom izvršitelju Crne Gore podnijelo prijedlog za izvršenje navedene presude.

Javni izvršitelj je 11. septembra 2017. godine donio rješenje o izvršenju pomenute presude. Na to rješenje Crna Gora koju zastupa Zaštitnik imovinskih interesa Crne Gore je uložila prigovor o kojem Osnovni sud u Herceg Novom još nije donio odluku.

Pravobranilaštvo Općine Centar je 29. maja 2017. godine podnijelo zahtjev Upravi za nekretnine Crne Gore radi postupanja po presudi Vrhovnog suda CG na način da u Listu nepokretnosti upiše Općinu Centar sa pravom svojine, što Uprava za nekretnine do danas nije učinila. 

Općinsko vijeće će i dalje pratiti proces povrata ove nekretnine i očekuje da će ona  biti vraćena Općini Centar u skladu sa presudom Vrhovnog suda Crne Gore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije