Hotel Ruža potpisuje ugovor sa Hiltonom?

07.07.2014. 10:32 / Izvor: Dnevni list
Hotel Ruža potpisuje ugovor sa Hiltonom?

Izgradnja Hotela Ruža mogla bi započeti za nekih mjesec i pol dana. Riječi su to Envera Backovića, opunomoćenika mostarskog Hotela Ruža, koji se inače nalazi u vlasništvu poduzetnika Emira Keče.

Izgradnja Hotela Ruža mogla bi započeti za nekih mjesec i pol dana. Riječi su to Envera Backovića, opunomoćenika mostarskog Hotela Ruža, koji se inače nalazi u vlasništvu poduzetnika Emira Keče.

Kako kaže Backović, u tijeku su pregovori s poznatim hotelijerskim lancem "Hilton", a završetak pregovora očekuje se za mjesec i pol kada bi na lokaciji pokraj starog grada ponovno trebale zabrujati građevinske mašine.

"Jedan hotelski lanac poznatiji od 'Sheratona', uspješniji od 'Sheratona', s nama ulazi u 'management agreement' gdje će oni upravljati hotelom", rekao je Backović za Dnevni list napominjući kako je predugovor s jednim od najvećih hotelskih lanaca u svijetu već potpisan.

Trenutačno je fazi pri prema međunarodnog ugo vora koja traje malo duže, govori Backović.

Kreditna sredstva

Prema njegovim riječima, hotel "Ruža" je trenutačno u fazi prikupljanja sredstava, a ističe da je zbog neriješene političke strukture u gradu odgovarajuća kreditna sredstva teško dobiti.

"Slika u Mostaru zbog svih događanja, nemira, nepostojanja Gradskog vijeća i neodržavanja izbora jedan je od glavnih razloga zbog kojih je jako teško dovesti investitore u Mostar. Negativna slika grada jedan je od problema s kojim se suočava i hotel "Ruža", kreditna sredstva je jako teško dobiti i jako teško je dovesti investitore u Mostar. Mi smo na dobrom putu  rješavanja tog problema jer intenzivno radimo na osiguravanju sredstava za nastavak izgradnje", ističe Backović.

Spor s UNESCO-om

Podsjetimo, nakon privatizacije Hotela Ruža betonske zidine, koje su prije desetak godina označile početak obnove nekadašnje mostarske 'ljepotice',već godinama stoje nedirnute. Od 2006. do 2011. godine radovi su bili obustavljeni zbog neusuglašenosti sa zahtjevom UNESCO-a da izgled i uvećani gabariti hotela ne smiju narušavati panoramu Starog Grada.

Spor je riješen, no radovi do danas nisu nastavljeni. Vlasniku su tada propali aranžmani s poznatim hotelskim lancem "Sheratonom", te kreditna sredstva u iznosu od 28 milijuna maraka. Prema riječima Envera Backovića, vlasnik Ruže Emir Kečo je u spor s UNESCO-om uložio oko 2 milijuna maraka.

"Nakon rješenja pravnog spora s UNESCO-om, nastupilaje borba kako osigurati nove kredite i nova sredstva za izgradnju hotela", pojasnio je Backović.

Također napominje kako 'vlasnik hotela nema namjeru tužiti Gradsku upravu iako je pretrpi ogromnu materijalnu štetu na zaleđenom kapitalu, na neostvarenoj dobiti, na propalim ugovorima s bankama i sa 'Sheratonom' što je 100% krivica Gradske uprave'.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije