I Crnogorci traže naftu i plin u svom podmorju

17.05.2014. 09:20 / Izvor: poslovniplus.com
I Crnogorci traže naftu i plin u svom podmorju

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je 7. kolovoza prošle godine natječaj za dodjelu koncesija za proizvodnju ugljikovodika, a rok je, na zahtjev kompanija zainteresiranih za sudjelovanje, produžen sa 28. veljače na 15. svibanj ove godine.

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je 7. kolovoza prošle godine natječaj za dodjelu koncesija za proizvodnju ugljikovodika, a rok je, na zahtjev kompanija zainteresiranih za sudjelovanje, produžen sa 28. veljače na 15. svibanj ove godine…

Natječaj obuhvaća 13 blokova u Jadranskom moru ukupne površine 3,19 tisuća kilometara kvadratnih. Za dodjelu ugovora o koncesiji najveći interes su pokazale kompanije iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi agencija Mina business.

Među 26 kompanija koje su zainteresirane za dodjelu ugovora, nalazi se sedam britanskih i to Geopartners limited, Sterling energy PLC, Northern Petroleum PLC, Premieroil, Seaenergy PLC, JX Nippon Exploration and Production i BG Group.

Od američkih kompanija interes su pokazale Hess Corporation, Exxonmobil International limited, Nobile Energy, Anadarko International Energy Company i Marathon.

Zainteresiranost za dodjelu ugovora pokazala je i srbijanska Nis Gazpromneft, talijanske Edison SpA i Eni, njemačke Wintershall i RWE DEA, francuski Total, norveška Statoil Asa, švicarska White Falcon, Woodside iz Australije i Ina iz Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije