Investicije / PROJEKTI

I u vrijeme pandemije radovi u TK ne staju: Radi se izgradnja puteva

17.04.2020. 12:05 / Izvor: Akta.ba

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskih kantona i u vrijeme pandemije corona virusom intenzivno radi na izgradnji, revitalizaciji i rekonstrukciji regionalnih putnih pravaca u našem kantonu, rečeno je to na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i ministra trgovine, turizma i saobraćaja Edina Buševca sa direktorom Direkcije Zijadom Omerčićem. Ovom prilikom razgovarano je o Planu rada JU Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona u 2020. godini, realizaciji već započetih projekta, te izazovima s kojima se Direkcija susreće.

Otvaranje javnih radova je šansa i oblik podrške Vlade Tuzlanskog kantona našoj privredi. Poseban značaj tu ima izgradnja i obnova putne infrastrukture. U ovom vremenu, uz borbu koju imamo na zdravstvenom planu i uštede koje ćemo morati ostvarivati, investicije se ne smiju prekidati jer će se investicijska izgradnja vrlo brzo reflektirati i na druge aspekte društvenog života“, rekao je premijer Tulumović.

Direktor Omerčić je istaknuo da Direkcija trenutno ima aktivnih 6 radilišta, a do druge polovine maja očekuje se da će biti završeni radovi na regionalnom putu R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica, odnosno da će put Tuzla Čelić biti u cjelosti pokriven asfaltom.

Također direktor Omerčić je istaknuo da su u završnim fazama i svi ostali projekti koji su započeti 2019. godine, te da je zabilježen visok stepen realizacije planiranih aktivnosti.

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije