Iako se špekuliralo drugačije: Za početak gradnje R Tower-a potrebno je ispuniti još uvjeta

12.05.2021. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Iako se špekuliralo drugačije: Za početak gradnje R Tower-a potrebno je ispuniti još uvjeta

Čeka se i Rješenje imovinsko-pravnih odnosa...

Nakon što se u pojedinim medijima pojavila informacija da je Skupština Kantona Sarajevo omogućila početak gradnje R Towera, zgrade koja će biti izgrađena uz postojeći objekat, odnosno uz garažu Avaz Twist Towera, Akta.ba saznaje da je preostalo još mnoštvo uslova koje je potrebno ispuniti, a ne samo dobiti saglasnost. 

Naime, Skupština KS  je prošlog mjeseca, tačnije 07.4.2021. godine, a ne 11. marta kako je pisalo u medijima, donijela Odluku o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za zaključivanje kupoprodajnog ugovora o prodaji zemljišta putem neposredne pogodbe sa Društvom za izdavačku i štamparsku djelatnost "Avaz-roto press" d.o.o. Sarajevo, potvrđeno je za Aktu iz Skupštine KS.

Dodaju da je Odluka objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo broj 15/21.

Muris Omerović, stručni saradnik za pravne poslove  Avaz-roto press, pojašnjava da je jedan od uslova iz Rješenja o urbanističkoj saglasnosti i rješenje imovinsko-pravnih odnosa.

"Po navedenoj odluci očekujemo da budemo pozvani za zaključenje kupoprodajnog Ugovora, nakon čega slijedi plaćanje poreza na nepokretnost i upis nepokretnosti u katastar i zemljišne knjige. Po rješenju imovinsko-pravnih odnosa preostaje još mnoštvo uslova koje je potrebno ispuniti kao što su saglasnost na lokaciju, saglasnost na projektnu dokumentaciju, okolinska dozvola", kazao nam je Omerović.

Podsjetimo, R Tower će imati prizemlje plus 40 spratova što znači da će, kad bude izgrađen, biti nova najviša zgrada u BiH i regionu. Maksimalna visina zgrade je 151,36 metara, a sa antenom to je 181,86.

U ovom tornju bit će smješten i hotel.

B.K.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije