IDDEEA produžila građevinsku dozvolu za zgradu u Banjaluci

09.03.2018. 11:08 / Izvor: Alternativna televizija
IDDEEA produžila građevinsku dozvolu za zgradu u Banjaluci

Prije sedam godina, Savjet ministara odobrio je izgradnju zgrade na toj lokaciji, a 2015. raspisan je i tender za izgradnju.

Agencija za identifikaciona dokumenta BiH (IDDEEA) produžila je građevinsku dozvolu u Banjaluci.

Tvrde neće propasti 1,4 miliona maraka, koliku su platili dozvolu. U Agenciji  kažu da nisu odustali od izgradnje poslovne zgrade u naselju Trapisti.

"IDDEEA ne odustaje od poslovne zgrade u Trapistima, za čiju izgradnju je izdata i nova građevinska dozvola na tri godine. Napominjemo da Agencija nije mogla početi sa izgradnjom, s obzirom da je stara dozvola za rušenje vojnih baraka koje se nalaze na tom području bila izdata na Republičku direkciju za obnovu i izgradnju Vlade Republike Srpske", kazala je Elvira Adžikić, portparol Agencije za identifikaciona dokumenta BiH.

U IDDEEA-i kažu da su dozvolu za rušenje vojnih objekata  dobili tek prošle godine. Kada će to pitanje doći na dnevni red Savjeta ministara i kada bi konačno raspisali tender za izgradnju, u Ministarstvu civilnih poslova danas nisu odgovarali.

Sjedište Agencije za identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine trebalo bi da bude na ovom zemljištu u banjalučkom naselju Trapisti, inače na lokaciji bivše kasarne. Zemljište je u vlasništvu Republike Srpske, koja bi to zemljište dodijelila Agenciji za potrebe izgradnje zgrade.

Prije sedam godina, Savjet ministara odobrio je izgradnju zgrade na toj lokaciji, a 2015. raspisan je i tender za izgradnju. Te godine su i poništili odluku o izgradnji objekta. Agencija je sve vrijeme uredno uplaćivala obaveze, kaže gradonačelnik Igor Radojičić.

"IDDEEA je svojevremeno podnijela i dobila i njima je čak istekla građevinska dozvola, mislim da su protekle čak tri godine i platili su, naravno, redovno, ali je nisu iskoristili. Šta je njihova namjera, to je do njih, Gradu su sve obaveze izmirili", izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U Izvještaju Kancelarije za reviziju institucija BiH navodi se da Agencija za zakup prostora u Banjaluci  mjesečno izdvaja oko 57 000 maraka bez PDV-a. Dodaju da je nepotrebno trošenje novca u toj mjeri i preporučuju da treba smanjiti ugovorenu cijenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije