Investicije / PROJEKTI

Imamović: Nastavlja se trend gradnje u Tuzli

10.11.2020. 10:47 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović putem svoje zvanične Facebook stranice predstavio je nastavak trenda gradnje u Tuzli i poručio kako bez intezivne gradnje nema većeg zapošljavanja ali ni održavanja komunalne infrastrukture.

Kazao je da, ko je protiv gradnje zgrada, on je i protiv investicija, a samo nove investicije omogućavaju čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, gradnja zgrada puni gradski budžet sredstvima na ime rente, a iz tih sredstava se po zakonu obavezno gradi komunalna infrastruktura.

Iz prihoda od rente gradi se i održava i vodovodna, kanalizaciona i mreža oborinskih voda, mreža grijanja, grade se ceste, mostovi, gradiće se i pokretno stepenište, trgovi, parkovi, vrši se ozelenjavanje. Podsjeća da investitor svake zgrade ima obavezu uređenja zelene površine.

"Za gradnju jedne zgrade vezano je oko pedeset malih i srednjih preduzeća, mnogo radnika. Grad u kojem se gradi je grad koji se razvija i raste. Naš višegodišnji i kontinuirani trud na razvoju Tuzle, stručni i pošteni rad velikog tima državnih službenika, kao i rad i trud naših privrednika, učinili su ovaj grad privlačnim za investitore. Obasuti smo zahtjevima investitora za gradnju kolektivnih poslovnih i stambenih zgrada", kaže gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Neki kažu kako im je dosta gradnje zgrada u Tuzli?! Moram im poručiti da bez intenzivne gradnje ne bi bilo ni većeg...

Posted by Jasmin Imamović on Monday, November 9, 2020

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije