INPROZ Group počinje gradnju stambenog objekta na Slatini i luksuznog hotela

28.07.2020. 08:24 / Izvor: Akta.ba
INPROZ Group počinje gradnju stambenog objekta na Slatini i luksuznog hotela
OTVORI GALERIJU

Uskoro počinji sa gradnjom novog kolektivnog stambenog objekta Slatinska na lokaciji Slatina u Tuzli, te luksuznog hotela Salt City.

Nakon izgradnje savremenog SPO "Square“ na Trgu Slobode, te posljednjih radova na objektu SPO “Atik mahala”, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Kako je najavljeno iz ove kompanije, uskoro počinji sa gradnjom novog kolektivnog stambenog objekta “Slatinska” na lokaciji Slatina u Tuzli, te luksuznog hotela "Salt City.

Objekat SO Slatinska sadržavat će ukupno 38 stambenih jedinica, te isti broj parking prostora, od čega 28 u podzemnoj garaži, a ostalih 10 parking mjesta otvorenih u okviru nove saobraćajnice sa paralelnim parkiranjem vozila.

Prema zahtjevu investitora projektovane su stambene jedinice sljedećih kategorija: garsonjera, jednosoban, jednoiposoban, dvosoban, trosoban i četverosoban stan. Tlocrtno rješenje etaže spada pod “koridorski” tip objekata čime je ostvaren veliki broj stambenih jedinica po jednoj etaži.

Početak gradnje je planiran za oktobar mjesec.

 

Kada je riječ o objektu luksuznog hotela "Salt City" (Ulica Albina Herljevića), bit će veličine 1.650 kvadratnih metara, sa 25 soba, a pored smještajnih kapaciteta planirano je i formiranje mini restorana sa baštom u parku i pogledom na Panonska jezera, male kongresne sale, malog trim kabineta i male saune sa tuševima.

Hotel će sadržavati ukupno 25 smještajnih jedinica, koje su projektovane na bazi jednokrevetnih, dvorkrevetnih, trokrevetnih i apartmanskih jedinica. 

Na petoj etaži će biti smješten caffe bar sa panoramskim pogledom. Obzirom na atraktivnost lokacije kao i sami eksterijer hotela nesumnjivo da će biti razlog više za dodatno privlačenje turista u grad soli.

Objekat će biti smješten u užem gradskom jezgru, neposredno u blizini Panonskih jezera i centralne gradske šetnice te će svojim izgledom imati zadatak da ostavi pečat svog vremena i dodatno doprinese kvalitetu mikrolokacije.

Hotel Salt City će biti građen od savremenih materijala s težnjom da se u najvećoj mjeri ispoštuje osviještenost o zaštiti okoliša i energetskoj efikasnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije