Institut IGH će nadzirati izgradnju Termoelektrane Banovići

04.09.2019. 10:25 / Izvor: Akta.ba
Institut IGH će nadzirati izgradnju Termoelektrane Banovići

Ugovor o nadzoru zasnovan je na principu „ključ u ruke“, a vrijednost mu je 7,15 milijuna eura za usluge iz triju grupa poslova. Institut IGH će nadzirati izgradnju Termoelektrane Banovići

Institut IGH je kao član zajednice ponuditelja, koju čini s partnerima STEAG Energy Services GmbH i SGS Beograd d.o.o., s Rudnicima mrkog uglja Banovići d.d. potpisao „Ugovor o nabavci usluga nadzornog organa -“lnženjera”- nad implementacijom Ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji – EPC za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MW broj 1669/15.

Ugovor je sklopljen nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali su ga dr. sc. Munever Čergić, dipl. ing. rud., direktor RMU Banovići d.d. i Elvir Jamaković, dipl. ing. rud., izvršni direktor za investicije i razvoj novih djelatnosti RMU Banovići d.d. ispred naručitelja te mr.sc. Oliver Kumrić, dipl. ing. građ., predsjednik uprave Instituta IGH d.d., Ulrich Sigel, generalni direktor STEAG Energy Services GmbH, Andreas Dennewitz, potpredsjednik energetskih tehnologija i Marinko Ukropina, generalni direktor SGS Beograd d.o.o. ispred zajednice ponuditelja. 

Ugovor o nadzoru zasnovan je na principu „ključ u ruke“, a vrijednost mu je 7,15 milijuna eura za usluge iz triju grupa poslova: Usluge revizije projektne dokumentacije EPC Ugovora, Usluge nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu i Usluge nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme u radionicama te isporukom opreme za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MM. 

Institut IGH angažiran je za usluge revizije projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova i dijelu poslova QA/QC nad montažom čeličnih konstrukcija na gradilištu.

Rok izvršenja ugovora je 40 mjeseci, a svrha mu je osiguravanje kvalitetnog praćenja realizacije projekta i provođenje svih kontrola i ispitivanja ugrađenih materijala i opreme u postrojenje novog bloka, kako bi se postigao visoki standard i kvaliteta izvođenja radova odabranog izvođača Dongfang Electric Corporation Limited DEC Kina. 

Ukupna vrijednost investicije u RMU Banovići iznosi 412,4 milijuna eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije