Investicije / PROJEKTI

Intenzivirani radovi na Prvoj i Devetoj tranverzali, počinje bušenje šipova za potputnjak Šip

16.04.2021. 14:20 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas gradilišta na Prvoj i Devetoj transverzali. Intenzivirani su radovi na dva kapitalna projekta u Kantonu, sa ciljem da se saobraćajnice što prije stave na raspolaganje građanima.

"Kada je riječ o Prvoj transverzali, očekuje nas pet mjeseci intenzivnih radova. Krajem ljeta počinjemo sa bušenjem tunela, a do jeseni očekujemo završetak radova na dionici 2: Bare - Tunel Kobilja. Za sutra je planiran početak bušenja šipova za potputnjak Šip, nakon čega će se pristupiti izgradnji", istakao je ministar Šteta.

Kompletna konstrukcija kružnog toka na Devetoj transverzali, u ulici Safeta Zajke bi, trebala biti gotova do kraja godine.

Odluka o okvirnom planu i preseljenju objekata u neposrednoj blizini rondoa koji su predviđeni za uklanjanje očekuje se do kraja ovog mjeseca. Nakon njihovog uklanjanja bit će moguć kompletan završetak radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije