Inter iz Tešnja gradi Bingo u Maglaju i poslovni objekat DMDE u Brijesnici

11.02.2019. 12:39 / Izvor: Akta.ba

U kompaniji Inter d.o.o. Tešanj zadovoljni su poslovanjem, a posebno su ponosni na kvalitet usluga, poštivanje svih ugovorenih rokova izgradnje.

U kompaniji Inter d.o.o. Tešanj zadovoljni su poslovanjem, a posebno su ponosni na kvalitet usluga, poštivanje svih ugovorenih rokova izgradnje, te veliki broj uspješno završenih projekata, potvrdili su za poslovni portal Akta.ba u ovoj kompaniji.

Kako kažu trenutno rade na izgradnji tržnog centra "Bingo" u Maglaju, izgradnji poslovnog objekta "DMDE" u Brijesnici, izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Ege-comerc" Matuzići Doboj jug, izgradnji stambeno-poslovnog objeta "EMA" u Jelahu.

Posebno su ponosi i na neke od završenih projekata, među kojima su proizvodni objekat "Feretto group" –Žabljak Usora, poslovni objekat "Unico filter"-Bukva Tešanj,  proizvodni objekti "Madi" Bukva Tešanj, proizvodni-poslovni objekat "Koteks" Bukva, proizvodni objekat "GMC"Žabljak Usora, Dom zdravlja Doboj i dionica autoputa Lepenica-Suhodol.

Osim Tešnja, rade u Zenici, Maglaju i Brijesnici.

Proizvode ALU i PVC stolariju i zadovoljni su obimom posla i plasmanom svojih proizvoda.

Kompanija je investirala i 100.000 KM u izgradnju solarne elektrane koja je u pogonu od prošle godine.

Dalji, planovi vezani su za proširenje postojećih kapaciteta i izgradnju stanova za tržište. 

Kompanija Inter je osnovana 1990. godine i od njenog osnivanja prilagođavala je je svoj oblik organizovanja  i poslovanja u pravnom prometu u skladu sa zakonskim propisima.

Osnovna djelatnost kompanije je građevinarstvo.Trenutno zapošljavaju 93 radnika, raznih struka i zanimanja, kao i visoko obrazovani stručni kadar.

Danas je veoma teško obezbjediti kvalitetan i stručan kadar zbog  odlaska radnika u inostranstvo,ali mi smo zadovoljni sa sadašnjim stanjem u kompaniji.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije