Investicija koja vraća novac: ITG kotlovi dostupni putem EBRD kredita

25.04.2018. 16:08 / Izvor: Akta.ba
Investicija koja vraća novac: ITG kotlovi dostupni putem EBRD kredita

ITG Sarajevo kao vodeći BH proizvođač energetske opreme svojim klijentima nudi energetski efikasne proizvode koji su svrstani u program finansiranja zelene ekonomije.

ITG Sarajevo kao vodeći BH proizvođač energetske opreme, koju preporučuje EBRD kroz svoj program Energetske efikasnosti putem UniCredit Bank i Sparkasse banke, svojim klijentima nudi energetski efikasne proizvode koji su svrstani u program finansiranja zelene ekonomije.

Zajednički program EBRD-a i GEFF - Green Economy Financing Facility, ponudio je tržištu novu liniju namjenskih kredita za projekte i investicije kojima je cilj unapređenje energetske efikasnosti, uz povrat uloženih sredstava i do 20%.

Putem ovih kreditnih proizvoda građani će moći poboljšati energetsku efikasnost u svojim domovima, ugradnjom visokokvalitetnih kotlova firme ITG d.o.o. Sarajevo koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti.

Građanima su za ovu namjenu na raspolaganju krediti bez hipoteke, za maksimalne iznose od 60.000 KM.

"Bitno je naglasiti da se korisnicima kredita nudi mogućnost da ostvare povrat sredstava u iznosu do 20% od cijene kupljene robe, ukoliko dostave dokaze o kupovini proizvoda sa certifikatom energetske efikasnosti", navode iz firme ITG.

Sistemska rješenja ITG proizvoda, primjenom QA/QC (osiguranje kvaliteta/kontrola kvaliteta) kroz projekat opreme su garancija za cjelokupni proces od projektiranja, proizvodnje, montaže sa puštanjem u rad i garancijski rok od 60 mjeseci na tlačni dio kotlova.

"Pozivamo naše klijente koji su zainteresovani za rekonstrukciju u cilju uštede energije da nam se obrate za sva pitanja u okviru ovog projekta i stavljamo se na raspolaganje u izradi kompletne tehničke specifikacije za rekonstrukciju u koju ćemo uvrstiti sve odobrene materijale, opremu i proizvode iz ovog programa kako bi korisnik mogao ostvariti povrat sredstava u iznosu do 20% uloženih sredstava iz kredita. Želimo napomenuti da ćemo u saradnji sa našim partnerima biti u mogućnosti ponuditi kompletnu specifikaciju (mašinski, elektro i građevinski radovi) za rekonstrukciju u okviru energetske efikasnosti", poručuju iz ove kompanije. 

Inače, u ponudi kotlova koje možete pogledati na stranici GEFF, ITG nudi kotlove na zemni gas koji zadovoljavaju sve zahtjeve EU normi i ispitani su od strane GWI Essen, a certificirani su od DVGW Bonn i nose znak CE 0085, znak sigurnosti. Visok stupanj energijske efikasnosti od 93,6 % do 107 % sa reduciranom emisijom (Low) NOX, CO, CO2 svrstava ITG opremu u vrh EU normi i zahtjeva EU direktiva 2009/28/EC i 2012/27/EC sa gledišta zaštite okoliša i nalaze se na spisku GEFF "Gdje se susreću finansije i zelene tehnologije" koje finansijski i kreditno podržava EBRD preko pomenutih banaka.

Sarajevska firma ITG d.o.o. sa svojom gamom proizvoda:

- toplovodni kotlovi tip TKX__  kapaciteta od  70 kW do 1300 kW,

- toplovodni kotlovi u kaskadnoj izvedbi DTKX__ kapaciteta 140 kW do 1700 kW,

- toplovodni kotlovi tip TVKX __ kapaciteta od 1400 kW do 3500 kW,

- niskotemperaturni (kondenzacijski) kotlovi tip NTK__  kapaciteta 100 kW do 870 kW.

Sarajevska firma ITG d.o.o. sa svojom gamom proizvoda iznova je dokazala znanje i iskustvo i svojim klijentima omogućila pristup trošenju sredstava Europske unije, a svojim radom dospjela u program "Gdje se susreću finansije i zelene tehnologije".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije