Investicija od 140 miliona eura: Kreće izgradnja terminala tekućih tereta u Luci Ploče

07.12.2011. 10:44 / Izvor: eKapija.ba
Investicija od 140 miliona eura: Kreće izgradnja terminala tekućih tereta u Luci Ploče

Ugovorom o podkoncesiji koji je potpisan između LPT d.o.o. Ploče i Atlantis d.o.o, uz suglasnost Lučke uprave Ploče, Atlantis d.o.o. je dobio pravo na izgradnju terminala za tekuće terete (spremnici za naftne derivate i ukapljeni naftni plin) kao i podkoncesiju za obavljanje gospodarske djelatnosti na području danom u potkoncesiju i zajedničkoj infrastrukturi.

Radi se o jednoj od najvećih investicija u Hrvatskoj u 2012. vrijednoj 140 milijuna eura.

Ukupna površina područja koja se daje u podkoncesiju iznosi 39.596 m2, od čega se 27.366 m2 daje u podkoncesiju radi omogućavanja obavljanja gospodarske djelatnosti i izgradnju spremnika tekućih tereta(naftnih derivata), te 12 230 m2 za obavljanje gospodarske djelatnosti i izgradnju spremnika za UNP(ukapljeni naftni plin).

Na temelju ugovora o podkoncesiji, dana 05.09.2011. potpisan je Ugovor o poslovno - tehničkoj suradnji koji uređuje sve međusobne odnose u svezi zajedničke izgradnje gospodarskog korištenja i upravljanja terminalima. Navedenim Ugovorm društva su se obvezala izgraditi veći dio terminala tekućih tereta u Luci Ploče već do kraja 2012. Odmah po potpisivanju ugovora uslijedila je dobra suradnja između Atlantisa i LPT-a tako da je ishodovana pravomoćna građevinska dozvola te se intenzivno radi na izradi izvedbene i radioničke dokumentacije.

Također je realiziran i pozivni natječaj (prvi krug predkvalifikacija) za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji terminala tekućih tereta.

Atlantis d.o.o u suradnji sa Mucić&Co. je intenzivno radio na stvaranju pretpostavki za izgradnju terminala tekućih tereta (TTT), kako na ugovaranju zakupaca tako i na zatvaranju financijske konstrukcije.

"Intenzivan rad urodio je plodom te smo sa jednom od najvećih svjetskih kompanija iz te oblasti pred potpisom ugovora o suradnji što nas obvezuje da krenemo u izgradnju Terminala Tekućih Tereta odmah početkom 2012. godine", naglasili su iz uprave Mi Grupe, koju čine Mucić&Co. d.o.o. vodeći član konzorcija, te Atlantis d.o.o., poduzeće za skladištenje i manipulaciju naftom i naftnim derivatima.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije