Investicije/ PROJEKTI

Investicija od 200.000 KM: Gornja Piskavica dobija društveni dom

Bez obzira na epidemiološku krizu, izgradnja planiranog društvenog doma u Gornjoj Piskavici počeće prema planu.

07.04.2020. 09:10 / Izvor: Akta.ba

Bez obzira na epidemiološku krizu, izgradnja planiranog društvenog doma u Gornjoj Piskavici u Banjoj Luci počeće prema planu.

"Radovi će početi po završetku tendera za izbor izvođača, koji je u toku, a za izgradnju ovog objekta iz gradskog budžeta biće uloženo oko 200.000 KM", kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uporedo sa ovim aktivnostima, pri kraju je obnova društvenih domova u Piskavici i u Zalužanima. Po obnovi ova dva doma, lokalna kulturno-umjetnička društva i druga udruženja dobiće daleko bolje uslove za rad, uz uštedu i energije jer su sadašnji objekti energetski neefikasni.

Program obnove i izgradnje društvenih domova započeo je 2017. godine, s ciljem da se dobiju mjesta za okupljanje građana sa mnogo boljim uslovima. U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima. Izgrađeni su, tako, novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, na Krčmaricama okončana prva faza-izgrađen objekat, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije