Investicije / PROJEKTI

Investicija od 2,87 mil. KM: Dodjela koncesije za izgradnju MHE u Milićima

28.12.2018. 13:48 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS- a raspisalo je javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju i korištenje male hidroelektrane "Štedrić 1", koja će koristiti hidropotencijal istoimene rijeke u Milićima, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost investicije MHE "Štedrić 1" iznosi 2.871.800,00 KM.

Lokacija male hidroelektrane je na području opštine Milići, selo Bašići, na rijeci Štedrić, lijeva pritoka Zelenog Jadra.

Planirana je kao protočno-derivaciona hidroelektrana sa vodozahvatom na koti 797 m.n.m, cjevovodom dužine oko 3000 m i mašinskom zgradom na koti 560,00 m.n.m. Cijelim tokom rijeke Štedrić predviđena je izgradnja ove elektrane čija je procijenjena instalisana snaga 0,85 MW i procijenjene godišnje proizvodnje 3,54 GWh.

Maksimalan period na koji se može dodjeliti koncesija je 50 godina, računajući od dana zaključenja Ugovora o koncesiji.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum dva ili više ugovorom povezanih pravnih lica koja ispunjavaju uslove iz Zakona o koncesijama i Dokumentacije za javno nadmetanje. Krajnji rok za prijavu je 25. januar 2019. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije