Investitor traži partnera: Na ulazu u Sarajevo gradit će se tržni centar BIG BOX

07.03.2018. 07:44 / Izvor: Akta.ba
Investitor traži partnera: Na ulazu u Sarajevo gradit će se tržni centar BIG BOX

Novi trgovački centar vrijedan više od 16 miliona maraka bi se trebao graditi na ulazu u Sarajevo, na području Ilidže.

Novi trgovački centar vrijedan više od 16 miliona maraka bi se trebao graditi na ulazu u Sarajevo, na području Ilidže, saznaje Nezavisni istraživački centar NICK. Tržni cenat Big Box je projekt sarajevske kompanije Lake, koja je već realizirala nekoliko investicija u glavnom gradu.

Projekt je, kako saznajemo, ponuđen u okviru novog projekta koji podržava Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a koji promovira ulaganje u regiju Zapadnog Balkana. BiH je predstavljena sa tri prilike za investicije, pored tržnog centra Big Box, tu su izgradnja vjetroparkova kod Glamoča i Ljubinja.

Izrađena je Studija izvodljivosti, dizajn te je lokacija spremna za gradnju. Kompanija traži stranog partnera koji bi uložio oko 5,4 miliona eura – navedeno je na stranici "Invest in SEE".

Prema informacijama koje je navela kompanija "Lake" projekat koji je u idejnoj fazi, zemljište površine 24.000 m2 smješteno je uz glavni sarajevski prilazni pravac koji vodi prema autocesti 5C u smjeru Mostara i Hrvatske obale.

Prometnica se nalazi u Blažuju, Ilidža, a uz nju su smješteni najveći trgovačko – prodajni centri grada na području s oko 800.000 stanovnika.

Na zemljištu već postoje djelomično dovršeni industrijski lokaliteti potpuno usklađeni s urbanističkim planom, spremni za priključivanje komunalnim sustavima (vodoopskrba, kanalizacija i odvodnja, plin, struja i telefonski priključci). Lokacija idealno odgovara ulagačima zainteresiranima za brz ulazak na bosansko maloprodajno tržište i tržište distribucije i skladištenja, s osiguranim pristupom prometnicama, uključujući pomoćne i servisne ulaze – navedeno na internet stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije