Investitori iz Omana u RS-u: Na raspolaganju 600 miliona eura za ulaganja

24.02.2018. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Investitori iz Omana u RS-u: Na raspolaganju 600 miliona eura za ulaganja

Šeik Abdulah Al Badi je istakao da su za njih kao investitore propisi u Republici Srpskoj veoma stimalitivni.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u petak u Banjoj Luci sa šeikom Ali Bin Abdulah Al Badijem, predsjedavajućim Al Badi Investment Grup  iz Sultanata Oman, o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.

Ministar Đokić je goste iz Sultanata Oman upoznao sa mogućnostima ulaganja u sektor energetike i proizvodnju hrane, kao i sa potencijalima za razvoj turizma. 

"Republika Srpska vodi otvorenu politiku prema svima koji imaju iskrene namjere da investiraju i drago nam je što su nas u Sultanatu Oman prepoznali kao poželjnu destinaciju za ulaganje", rekao je ministar Đokić, podsjećajući na nekada izuzetno dobre poslovne odnose između bivše Jugoslavije i arapskih zemalja. 

Šeik Abdulah Al Badi je istakao da su za njih kao investitore propisi u Republici Srpskoj veoma stimalitivni i da trenutno na raspolaganju imaju 600 miliona eura koje su spremni da ulože u dobre projekte na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH.

"Naš Sultanat je poznat po toleranciji, mi ne dijelimo ljude i želimo napredak svima", rekao je šeik Al Badi dodajući da prilikom realizacije projekta  želi da se u što većoj mjeri angažuje domaća privreda.

Al Badi Grupa je jedna od najuspešnijih grupa u Omanu. Sastoji se od većeg broja  kompanija koje posluju u oblastima industrijske proizvodnje, građevinarstva, trgovine, turizma, posredovanja i oglašavanja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije