Islamska zajednica BiH otkupila bivšu fabriku 'Feros' u Potočarima

Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Islamska zajednica BiH otkupila bivšu fabriku "Feros" u Potočarima

04.03.2019. 13:25 / Izvor: Agencija Anadolija

U Potočarima je organizovana velika akcija čišćenja bivše fabrike "Feros", koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice Srebrenica.

Naime, nedavno je završen proces otkupa zemljišta i prostora nekadašnje fabrike "Feros" koji se nalaze neposredno uz Memorijalni centar u Potočarima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice Srebrenica, a uz pomoć vakifa otkupila prostor nekadašnje fabrike "Feros" i uvakufila ga.

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, kaže da je otkup bivše fabrike "Feros" veliki projekat. 

"Ovo je jedan od najvažnijih projekata koje smo uspjeli uraditi u Srebrenici, a zahvaljujući našem reisu Husein ef. Kavazoviću, muftiji tuzlanskom Vahid ef. Fazloviću koji su, kada smo ih mi obavijestili da se bivša fabrika 'Feros' prodaje, brzo reagovali. Islamska zajednica u BiH je otkupila ovaj prostor i objekte, zahvaljujući dobrim ljudima - vakifima. Još ne znamo ni mi imena ljudi koji su učestvovali u kupovini. Ovaj prostor je sada vakuf Islamske zajednice BiH. Ovo je vakuf koji ćemo mi dati na raspolaganje našim ljudima, investitorima koji budu zainteresovani da ovdje na ovom mjestu otvaraju fabrike i pogone, i da zapošljavaju ljude koji žive ovdje",  kaže ef. Peštalić koji dodaje da je današnja akcija čišćenja prostora simbolična i dobar povod za druženje, ali i da se uradi dio posla.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije