Istočno Novo Sarajevo dobija Poslovnu zonu Vranješ

14.09.2015. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Istočno Novo Sarajevo dobija Poslovnu zonu Vranješ

Ovaj projekat spadau sektor industrije i malih i srednjih preduzeća imaće direktni uticaj ne samo na područje opštine Istočno Novo Sarajevo (koja ima oko 11.500 stanovnika) već i na cijelo područje Grada Istočno Sarajevo.

U sklopu projekta koji finansira Evropska komisija urađena je studija izvodljivosti za formiranje Poslovne zone "Vranješ". Studija je pokazala opravdanost osnivanja Poslovne zone "Vranješ",  i stvorila preduslove za finansiranje njenog opremanja. Ova studija izvodljivosti predstavlja osnov za razmatranje potencijalne dodjele sredstava EU za podršku implementaciji projekta.

Ovaj projekat spada u sektor industrije i malih i srednjih preduzeća imaće direktni  uticaj ne samo na područje opštine Istočno Novo Sarajevo (koja ima oko 11.500 stanovnika) već i na cijelo područje Grada Istočno Sarajevo.

Svrha projekta je uspostavljanje infrastrukture za Poslovnu zonu "Vranješ" na zemljištu površine 9,5ha, koje je locirano u urbanom području opštine.

Cilj ovog projekta Poslovna zona "Vranješ" je privlačenje oko 10 domaćih i stranih investitora u oblasti proizvodne industrije koja se bazira na lakoj tehnologiji,  tehničkih i poslovnih usluga, te omogućava otvaranje 460 radnih mjesta u Poslovnoj zoni do 2022. godine.

Očekuje se da će ova investicija doprinijeti rastu lokalne ekonomije u opštini Istočno Novo Sarajevo i pomoći ostvarenje vizije razvoja do 2020. godine, ističu iz uprave Grada Istočno Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije