Investicije / PROJEKTI

Istočno Novo Sarajevo ponovo traži partnera za izgradnju vikend naselja

19.05.2020. 11:50 / Izvor: Akta.ba

 

Opština Istočno Novo Sarajevo ponovo je objavila javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji projekta izgradnje vikend naselјa Tvrdimići, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Podsjećamo, prethodni poziv je u martu ove godine poništen zbog primjedbi potencijalnih investitora.

Za kompleks rekreacione zone i vikend naselja "Tvrdimići" je izrađen urbanistički projekat i obuhvata površinu od  24,9 ha, a smješten je u južnom dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo, na području naseljenog mjesta Tvrdimići.

Planom je predviđeno da se na pomenutom lokalitetu izgradi  38 objekata, od čega će 22 objekata, zauzimati neto površinu cca 50 m2, devet objekata,  sa neto površinom cca 90 m2, sedam objekata, neto površine o cca 130 m2.

U strateškog partnera se očekuje da završi izgradnju vikend naselja u roku od 18 mjeseci, nakon što sa Opštinom i vlasnicima zemlјišta na kojem će biti građeni vikend objekti zaklјuči međusobni (tripartitni) ugovor sa jasno uređenim obavezama i pravima svih ugovornih strana, da vikend objekte izgradi u skladu sa Urbanističkim projektom rekreacione zone vikend naselјa „Tvrdimići", Urbanističko-tehničkim uslovima i usvojenom projektnb-tehničkom dokumentacijom, za tri tipa vikend objekata po „Roh bau" sistemu, da vikend objekte izgradi u skladu sa Odlukom Skupštine opštine o cijeni izgradnje vikend objekata u vikend naselјu „Tvrdimići" kojom je propisana najviša cijena u iznosu od 1.000,00 KM po m2 izgradnje (cijena obuhvata nabavku materijala i izvođenje radova), za sva tri tipa vikend objekata u vikend naselјu „Tvrdimići" po „Roh bau" sistemu.

Otvaranje ponuda će se održati 03. juna 2020. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije