Investicije / PROJEKTI

Istočno Novo Sarajevo: Sportski tereni u centru grada, o trošku FIFA

12.03.2014. 15:57 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, predstavnik Fudbalskog saveza BiH Nihad Hodžić i izvršni direktor Udruženja "Vratite nam osmijeh" Zdenka Marić potpisali su danas sporazum o provođenju projekta izgradnje dječijeg igrališta u ovoj opštini, vrijedan 90.000 KM.

Igralište, koje će se nalaziti u centralnom dijelu urbane gradske zone, sastojaće se iz dijela za mali fudbal, te za košarku. Igralište će imati dvije podloge – jedna podloga je dimenzija 24 puta 16 metara od vještačke trave, a druga je polivalentna, dimenzija 16 puta 10 metara.

Ćosić je rekao da se igralište finansira pod pokroviteljstvom UEFA i FIFA, i to 30.000 KM iz budžeta opštine, a 60.000 KM iz sredstava Fudbalskog saveza BiH.

"Po dobijanju projektne dokumentacije odmah ćemo krenuti u pripremene radove, koji su obaveza opštine, a nakon toga se očekuje isporuka i montaža opreme od strane Saveza", pojasnio je Ćosić novinarima.

Prema njegovim riječima, igralište će koristiti prvenstveno djeca sa posebnim potrebama, odnosno djeca iz Udruženja, ali i drugi sugrađani.

Hodžić je rekao da je riječ o projektu izgradnje mini terena za lica sa posebnim potrebama, koji finasira UEFA, putem Fudbalskog saveza BiH, dodavši da je ovo jedna od devet lokacija u BiH, na kojima će se implementirati ovaj projekat.

"Dobra saradnja sa lokalnim zajednicama daje nam nadu da će i u budućim vremenima UEFA i FIFA, putem Saveza, realizovati i neke druge projekte", istakao je Hodžić.

Marićeva je zahvalila Ćosiću što je lokalna zajednica prepoznala potrebe lica sa invaliditetom, te dodala je izgradnja dječijeg igrališta značajan korak za poboljšanje uslova za život ove kategorije stanovništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije