Italijanske kompanije grade proizvodne pogone u Gradišci

06.06.2019. 07:44 / Izvor: Akta.ba
Italijanske kompanije grade proizvodne pogone u Gradišci

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Hidrokop-a d.o.o. hidrogradnja i građevinarstvo Banjaluka potpisali su Ugovor o izvođenju radova na objektima infrastrukture.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Hidrokop-a d.o.o. hidrogradnja i građevinarstvo Banjaluka potpisali su jučer Ugovor o izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agro-industrijskoj zoni Nova Topola.

Gradonačelnik Adžić je rekao da se Gradska uprava opredjelila za privredni razvoj čitavog prostora i da nastavljaju infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

"Ukupan ugovor za infrastrukturno opremanje je 5,5 miliona KM gdje je izvođač Hidrokop, a jučer je potpisan ugovor za prvu fazu i investiranje u vrijednosti od tri miliona KM za izgradnju novih saobraćajnica kako bi otvorili nove građevinske parcele za potencijalne investitore“, rekao je gradonačelnik Adžić i dodao da je ugovorom predviđena dogradnja kanalizacione mreže i putne saobraćajne infrastrukture čijom će realizacijom Gradiška dobiti jednu od najuređenijih privrednih zona u regionu.

"To je naš potencijal i šansa za privredni razvoj, otvaranje novih proizvodnih fabrika, pogona i novih radnih mjesta“, rekao je Adžić i istakao da postoji dinamika izgradnje u Agrozoni u Novoj Topoli gdje se privode kraju radovi na objektu Kalcedonije, gdje će posao dobiti 500 radnika.

Gradonačelnik Adžić je naveo da je Tržni centar u velikoj fazi izgradnje, da su takođe dvije italijanske kompanije iz oblasti plastične proizvodnje dobile građevinske dozvole za gradnju na prostoru privredne zone i da su imali posjetu zainteresovane delegacije iz Češke koja se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

Direktor Hidrokop-a, Radislav Babić, rekao je da Hidrokop nastavlja dobru saradnju sa gradom Gradiška.

"U protekle tri godine uradili smo veliki broj infrastrukturnih objekata, putne i hidro-infrastrukturne mreže, do sada smo izvršavali sve obaveze na vrijeme  i kvalitetno, a ovaj posao treba da uradimo do kraja godine“, naveo je Babić. On je rekao da će na ovim poslovima biti angažovano oko 50 radnika.

U okviru prve faze biće dograđene nove saobraćajnice za pristup parcelama, kanalizacioni sistem, asfaltiranje saobraćajnica i kružni tok. Druga faza zavisiće od sredstava i interesa privrednih subjekata. U toku je i projekat odvodnje oborinske kanalizacije sa UNDP-em vrijednosti 1,2 miliona KM koji se takođe uklapa u ovaj projekat u Agroindustrijskoj zoni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije