Italijanski investitori doprinose jačanju privrede Mrkonjić Grada

01.07.2017. 08:42 / Izvor: Akta.ba
Italijanski investitori doprinose jačanju privrede Mrkonjić Grada

Nakon završenog sastanka, održana je i panel diskusija, gdje su razmjenjena iskustava i predložene ideje za unapređenje poslovanja. ​

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, Zlatan Klokić prisustvovao je jučer, sastanku sa italijanskim investitorima i ambasadorom Italije u skupštinskoj sali opštine Mrkonjić Grad.

Ministar Klokić u uvodnom obraćanju istakao je značaj ove opštine, koja je uložila značajne napore i resurse za unapređenje poslovnog ambijenta,  kako bi privukla nove investicije i obezbjedila nova radna mjesta, a pri tome zadržala postojeća.

"Republika Srpska ima dobre odnose sa Italijom i veoma dobrog spoljnotrgovinskog partnera", rekao je Klokić i dodao da u prilog tome ide i spoljnotrgovinska razmjena u iznosu od milijardu maraka. 

Prema njegovim riječima, italijanski investitori imaju značajan uticaj i daju doprinos jačanju privrede na području opštine Mrkonjić Grad, što govori činjenica da u ovoj opštini posluju tri italijanska preduzeća i to: „ R-S Silikon", fabrika koja se bavi proizvodnjom metal-silicijuma,  „Prowood" d.o.o. fabrika za obradu drveta i proizvodnje stolica i furnira i „Al.Fe.Ma" d.o.o koja se bavi proizvodnjom metalne galanterije.

Klokić navodi da opština Mrkonjić Grad učestvuje u projektu postinvesticione podrške investitorima, u sklopu kojeg se održavaju posjete kompanijama i identifikuju problemi sa kojima se privrednici susreću u svom poslovanju i traži se najefikasnije riješenje tih problema kako na lokalnom, tako i  na regionalnom nivou.

"Nadamo se da će investitori prepoznati potencijale koje nudi opština Mrkonjić Grad", a koja  je u maju 2016.godine dobila sertifikat sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC SEE).

Sastanku u organizaciji opštine Mrkonjić Grad, pored ministra Klokića, prisustvovali su  i potpredsjednica NSRS Željka Stojičić, te ambasador Italije u BiH Nikola Minasi (Nicola Minasi).

Nakon završenog sastanka, održana je i panel diskusija, gdje su razmjenjena iskustava i predložene ideje za unapređenje poslovanja. ​

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije