Investicije / PROJEKTI

Ivex iz Usore u novim investicijama: Grade objekat i nabavljaju opremu

08.11.2018. 12:49 / Izvor: Akta.ba

Ivex iz Usore, specijalizirana firmu za izvođenje radova na ispitivanju, održavanju i kalibraciji mjerila protoka u plinskom i naftnom sektoru na području cijele Bosne i Hercegovine u drugoj polovini 2018. godine počela je proširenje svoje djelatnosti investiranjem u izgradnju objekta i nabavku opreme za elektrostatičko farbanje prahom.

Kako su za poslovni poratal Akta.ba potvrdili u ovoj kompaniji izgradnja objekta je počela na vlastitom zemljištu u industrijskoj zoni Lugovi u Općini Usora.

Površina objekta će iznositi cca 2000 m², a vrijednost investicije 600.000,00 KM.

"Analizirajući  tržište došli smo do saznanja da na području BiH nema adekvatnih kapaciteta koji bi mogli zadovoljiti potrebe tržišta u pružanju uslugu elektrostatičkog farbanja prahom", kažu u Ivex-u.

Napominju kako kroz investicijski ciklus žele proširiti djelatnosti društva, zaposliti nove radnike - pružanjem novih usluga u oblasti plinske opreme i drugih proizvoda, te ostvrariti profit i jačati poduzeće.

"Pružanje usluga elektrostatičkog farbanja prahom bit će  fokusirano na farbanja pliskih boca za potrebe našeg dugogodišnjeg partnera s kojim imamo odlične poslovne odnose, te će biti usmjereno na izvoz kao i za sve druge kupce koji budu imali potrebu za našim uslugama. Tehnološki proces će se obavljati u prilagođenim uslovima i na najsavremenijoj opremi koja eliminiše negativne uticaje na okolinu", pojašnjavaju u Ivex-u.

Početkom iduće godine očekuju završetak radova i pripreme, te samim time puštanje pogona u rad.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije