Investicije / PRIVATIZACIJA

Iz nadležnosti APF-a od 1999. do 2013. privatizirano 18 preduzeća

04.03.2014. 11:42 / Izvor: Fena

Iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) od 1999. do 2013. godine ukupno je privatizirano 18 preduzeća. Za 12 preduzeća ugovori su izvršeni i izdata su uvjerenja o izvršenju, tri ugovora su raskinuta, a za tri ugovora se vodi sudski spor, rečeno je Agenciji Fena u Agenciji za privatizaciju u FBiH.

Kada je riječ o imovini preduzeća ili udjelima preduzeća, u spomenutom periodu, bilo je 28 ugovora i izvršeno je 20, dok su dva ugovora raskinuta, a šest je aktivno.

Upravni odbor Agenije za privatizaciju (APF) na posljednjoj sjednici zadužio je APF da pripremi listu preduzeća koja su privatizirana, iz nadležnosti APF-a, od 1999. do  2013. godine.

Direktor APF-a Šuhret Fazlić potvrdio je Feni da su u planu za privatizaciju u ovoj godini: Remontni zavod d.d. Travnik, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Šipad export-import d.d. Sarajevo, Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar, Energopetrol d.d. Sarajevo, Unis - udružena metalska industrija d.d. Sarajevo, KTK d.d. Visoko, Željezara Zenica d.o.o. Zenica, Agrokomerc d.d. Velika Kladuša, Konfekcija Borac d.d. Travnik i Unis Pretis d.o.o. Vogošća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije