Izabrano najbolje projektno rješenje za uređenje trga Laktašima​​

02.07.2020. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Izabrano najbolje projektno rješenje za uređenje trga Laktašima​​

Do isteka roka, na konkurs se prijavilo ukupno šest radova.

Opština Laktaši je u januaru ove godine raspisala javni konkurs  s ciljem  da se dobije najkvalitetnije rješenje za uređenje Trga Palih boraca i centralne pješačke zone u Laktašima. Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova bio je 29.05.2020. godine (po drugoj izmjenjenoj konkursnoj dokumentaciji). Do isteka roka, na konkurs se prijavilo ukupno šest radova.

Idejnim urbanističko-arhitektonskim rješenjem bilo je potrebno sagledati cijeli prostor, te ga definisati kao specifičan urbani prostor u okviru kojeg je moguća eventualna podjela na pojedine “teme“, odnosno zone (odmor, urbano zelenilo, prostor za manifestacije, prostor za kretanje i odmor pješaka, i sl).

Zasjedanjem komisije 12. juna, tekuće godine izabrana su tri najbolja pristigla rada:

Prva nagrada u iznosu od 4.600,00 KM, dodjeljena je  Dubravki Hrgić, dipl. inž. arh. Banja Luka, Autorski tim: Nataša Desić, dipl. inž. arh. Prnjavor,

Druga nagrada u iznosu od 2.300,00 KM, dodjeljena je firmi “Ruting“ d.o.o. Banja Luka Autorski tim: Nikola Dmitrović, dipl. inž.arh.,Radana Jungić, magistar arhitekture,

Treća nagrada u iznosu 1.100,00 KM, dodjeljena je firmi “Projekt“ a.d. Banja Luka, Autorski tim: Karan Isidora, Jelena Vejin, Dajana Savić, saradnik: Milka Slijepčević.

DRUGO MJESTO

 

TREĆE MJESTO 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije