Investicije / URBANIZAM

Izgrađeno novo isključenje sa magistrale u Zalužanima

26.05.2020. 16:50 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta u Zalužanima ušla je u završnu fazu, a očekuje se da će ovih dana biti završeni radovi na izgradnji ovog spoja.

Ovih dana, radnici "Niskogradnje" instaliraju zaštitnu ogradu uz novi spoj Zalužana i "magistrale", nakon čega se očekuje brzo puštanje u saobraćaj.

Radi se o zajadničkom projektu Grada i "Puteva RS", s ciljem da se rastereti saobraćaj na staroj "gradiškoj" cesti, odnosno da svi koji putuju do Zalužana koriste prvenstveno magistralu.

"Postavljen je završni sloj asfalta, kao i sva potrebna saobraćajna signalizacija a danas se radi na montaži zaštitne ograde kako bi saobraćajnica mogla biti puštena u funkciju.", ističu u preduzeću "Niskogradnja" koje je zaduženo za gradnju ove ulice.

 

 

Grad je izradio tehničku dokumentaciju, a preduzeće "Putevi RS" je finansiralo izgradnju novog isključenja za Zalužane.

U Savjetu Mjesne zajednice Zalužani ističu da od izgradnje nove „spojnice“ sa magistralom očekuju povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju.

"Ovaj novi spoj će značiti puno ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna, nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja, a samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti.", ističe član Savjeta MZ Radivoje Šušnjar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije