Investicije/ PROJEKTI

Izgrađeno pet igrališta na području općine Ilidža

Igrališta su opremljena metalnim mobilijarom što uključuje klackalice, ljuljačke sa penjalicom, tobogane, klupe i kante za otpatke. Trenutno je u fazi sanacija igrališta u centru Ilidže.

12.09.2014. 12:55 / Izvor: eKapija.ba

Općina Ilidža je za izgradnju 11 igrališta u 2014. godini izdvojila 100.000 KM, od toga osam novih i sanacije tri postojeća igrališta.

Do sada je završeno pet igrališta u mjesnim zajednicama Hrasnica I, Hrasnica II, Stupsko brdo, Osjek i Sokolović Kolonija. Igrališta su opremljena metalnim mobilijarom što uključuje klackalice, ljuljačke sa penjalicom, tobogane, klupe i kante za otpatke.

Trenutno je u fazi sanacija igrališta u centru Ilidže. U mjesnim zajednicama Stup II i Blažuj nisu počeli radovi zbog otpora građana oko izbora lokacija, što dodatno usporava realizaciju planiranih aktivnosti. Izvođač radova izgradnje igrališta je firma "Glovis" d.o.o. iz Zenice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije