Izgradnja autoceste Vukosavlje-Rača jedan od prioriteta Vlade Distrikta

25.02.2021. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja autoceste Vukosavlje-Rača jedan od prioriteta Vlade Distrikta

Dogovorena je intenzivnija suradnja s predstavnicima entiteta u smislu razmjene informacija, ali i zajedničkog djelovanja u kasnijim fazama izgradnje autocesta.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić održao je u četvrtak sastanak s predstavnicima relevantnih institucija Republike Srpske i Federacije BiH o dosadašnjim aktivnostima i daljnjim koracima za izgradnju autoceste Vukosavlje-Rača s jedne i Orašje-Tuzla s druge strane, a koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd-Sarajevo s petljom u Brčkom, koja će učiniti Distrikt budućim prometnim čvorištem.

Predstavnici JP Autoputevi Republike Srpske i JP Autoceste Federacije BiH predstavili su na sastanku dosadašnje faze koje su urađene u entitetima kada je riječ o izgradnji spomenutih dionica autoceste, a koje se ogledaju u pripremnim radnjama u smislu raspisivanja javnog poziva za projektiranje, financiranje i izgradnju, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Kadrić istaknuo je zainteresiranost Distrikta za navedeni kapitalni projekt s obzirom na sve pozitivne aspekte koje će Brčko imati od te prometnice i dodao da će u narednom razdoblju aktivnosti koje se tiču Brčko distrikta BiH biti intenzivirane.

"Osim izgradnje mosta preko rijeke Save, izgradnja autoceste bit će jedan od fokusa rada Vlade i mjerodavnih institucija Distrikta. Sastajat ćemo se tjedno kako bismo sustigli entitete i ravnopravno se uključili u proces te došli do izgradnje ove važne prometnice", kazao je Kadrić.

Dogovorena je intenzivnija suradnja s predstavnicima entiteta u smislu razmjene informacija, ali i zajedničkog djelovanja u kasnijim fazama izgradnje autocesta.

Sastanku su, osim gradonačelnika, uime Brčko distrikta BiH prisustvovali i predstavnici Odjela za javne poslove i Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, kao i JP Putevi Brčko i Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH te glavni koordinator Vlade Željko Antić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije