Izgradnja biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero

24.11.2017. 11:17 / Izvor: Akta.ba

Jedan od osnovnih ciljeva realizacije ovog projekta je omogućavanje nesmetane putne komunikacije biciklistima i pješacima.

Radnici građevinske firme Grakop započeli su izgradnju biciklističke staze koja će povezivati Ulicu Alipašina sa parkom Jezero, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

Jedan od osnovnih ciljeva realizacije ovog projekta je omogućavanje nesmetane putne komunikacije biciklistima i pješacima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero.

Direktor građevinske firme Grakop Senad Sejdić je kazao da će se izgradnja odvijati u fazama kako bi se prolaznicima omogućila nesmetana putna komunikacija.

"Danas smo započeli radove na izgradnji biciklističke staze. Prva faza izgradnje odnosi se na dionicu od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra. Dužina prve dionice iznosi 841 metar, a podijeljena je na deset poddionica. Druga faza izgradnje obuhvata dionicu od ulaza u kompleks Zetra do parka Jezero dužine 802 metra. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi oko 1644 metara. Završna podloga biciklističke staze će biti asfalt obojen u crvenu boju. Uz biciklističku stazu ostaje i pješačka staza, a njihova širina će biti oko četiri metra. Dinamika izvođenja radova uveliko će zavisiti od vremenskih uslova, s obzirom da je kraj građevinske sezone. Završetak radova očekujemo naredne godine na proljeće", pojasnio je Sejdić.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova i istakao da na ovaj način Općina Centar želi omogućiti svojim sugrađanima sigurnu šetnju i vožnju biciklom do parka Jezero.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije