Investicije / PROJEKTI

Izgradnja biciklističke staze u Vilsonovom šetalištu

20.08.2018. 14:55 / Izvor: Akta.ba

U Općini Novo Sarajevo 17. augusta ove godine održan je sastanak na kojem je predstavljen novelirani projekat "Saobraćajne signalizacije i opreme na dijelu Vilsonovo šetalište, od raskrsnica ulica Vilsonovo šetalište/Topal Osman paše (III transferzale) pa do raskrsnice ulica Vilsonovo šetalište /Vrbanja (0 transferzala)".

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Općine, Grada Sarajevo i Instituta za saobraćaj i komunikacije  d.o.o.  Sarajevo, razmotrena su ponuđena rješenja za evidentirane probleme koji onemogućavaju realizaciju ovog projekta.

Gradska uprava napravila je dodatni elaborat koji bi trebao da se temelji na uvažavanju postojećih propisa, prije svega sa aspekta sigurnosti. Također, obzirom na raspoloživost prostora, elaborat treba ponuditi provodivo rješenje kojim bi se, pored izgradnje biciklističke staze, osigurao i adekvatan prostor za komunikaciju i za ostale učesnike u saobraćaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije