Investicije / NEKRETNINE

Izgradnja hipodroma i škole jahanja u Banjaluci pod upitnikom

26.07.2008. 09:36 / Izvor: Nezavisne novine

Konjički klub Banjaluka neće dobiti hipodrom i školu jahanja dok ne budu riješeni imovinsko-pravni odnosi zemljišta na kome treba da budu izgrađeni.

Nadležni iz Konjičkog kluba Banjaluka podnijeli su prije mjesec dana zahtjev Administrativnoj službi grada za izgradnju hipodroma i škole jahanja.

Ljiljana Radovanović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, ističe da Konjički klub Banjaluka ne može realizovati ovaj projekat bez studije izvodljivosti i idejnog projekta.

"Ukazali smo nadležnima iz Konjičkog kluba Banjaluka da Skupština kluba treba da donese odluku o idejnom rješenju i studiji izvodljivosti, a kada to završe da se obrate gradu i Vladi RS da im se pomogne finansijski", rekla je Radovanovićeva.

Ona je dodala da se bez prave podloge ne mogu realizovati ovako krupni projekti, te da se ne može odlučivati o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok se ne riješe osnovne podloge.

"Zemljište na kome je planirana izgradnja hipodroma i škole jahanja je u `Incelovom` vlasništvu. Ne možemo ništa raditi dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi", rekao je Jovo Rosić, šef Odsjeka za sport, kulturu, omladinu i nevladine organizacije.

On je istakao da je Regulacionim planom predviđena izgradnja hipodroma, ali da se u trenutnim uslovima ne može ništa napraviti.

Slavko Crnić, sekretar Konjičkog kluba Banjaluka, ističe da su zahtjev podnijeli Administrativnoj službi grada i prije dvije godine, ali bez uspjeha.

Škola jahanja trebalo bi da bude izgrađena na Medenom polju, na ušću Vrbanje u Vrbas, a hipodrom u naselju Verići.

"Ukupna vrijednost projekta je 7,5 miliona KM, oko 3,5 miliona KM biće izdvojeno na radove, nasip i pijesak, a ostatak sredstava na opremu", istakao je Crnić.

Prema Crnićevim riječima, za izgradnju hipodroma je najbitnije imati ravnu površinu, a za izgradnju je potrebno 40 hektara zemljišta.

Informacije o nemogućnosti realizacije zaključka Skupštine grada povodom zahtjeva Konjičkog kluba Banjaluka biće razmatrane na sjednici Skupštine grada koja će biti održana u utorak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije