Investicije / PROJEKTI

Izgradnja Hotela Marriott: U toku dostavljanje ponuda za fasaderske radove

Firma Lake d.o.o. Sarajevo objavila je još jedan javni konkurs za izbor izvođača radova, a za potrebe izgradnje Hotela Courtyard by Marriott.

12.11.2014. 13:46 / Izvor: eKapija.ba

Firma Lake d.o.o. Sarajevo objavila je još jedan javni konkurs za izbor izvođača radova, a za potrebe izgradnje Hotela Courtyard by Marriott.

Kako se navodi u konkursu, predmet ponude je izvođenje gips-kartonskih radova, molersko-farbarskih radova, fasaderskih radova, te izrada podloga za podove ( plivajući pod).

Opšti uslovi konkursa su da je ponuđač obišao gradilište, da su ponuđene cijene fiksne i nepromjenjive za vrijeme trajanja ugovora, da investitor zadržava pravo izbora izvođača radova bez potrebe obrazloženja konačnog izbora i da ispunjava sve pravne, poreske i tehničke uslove za obavljanje navedenih radova.

Ponude se preuzimaju od 12.11.2014. godine do 14.11.2014. godine, a dostavljaju najkasnije do 17.11.2014. godine do 14 h. 

Inače, radovi na izgradnji hotela se odvijaju planiranom dinamikom, a otvorenje Hotela "Courtyard by Marriott" na Skenderiji planirano je na proljeće 2015. godine.  Kako je ranije rečeno iz firme LAKE za eKapija.ba, fasada hotela će biti kombinacija kamena, aluminijumske bravarije, eternita i trespe. Projekat arhitekture i enterijera uradila je kompanija Scott and Brownrigg, London, UK, dok su tokom izgradnje projekta po fazama, unajmljene domaće stručne kompanije i inžinjeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije