Izgradnja i asfaltiranje treće kolovozne trake i pješačke staze u Dubravama

04.05.2019. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja i asfaltiranje treće kolovozne trake i pješačke staze u Dubravama

Dužina novoizgrađene treće trake u Dubravama je oko tri kilometra, a vrijednost njene izgradnje je oko tri miliona konvertibilnih maraka.

U protekloj sedmici na regionalnom putu u Dubravama, koji spaja Živinice, Tuzlu i Kalesiju, počela je izgradnja i asfaltiranje treće kolovozne trake i pješačke staze. Tim povodom načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, izašao na teren kako bi obišao radilište u Dubravama.

Dužina novoizgrađene treće trake u Dubravama je oko tri kilometra, a vrijednost njene izgradnje je oko tri miliona konvertibilnih maraka. Projekat realizuje Direkcija cesta Tuzlanskog kantona.

Prilikom pregovora kada je u pitanju bila izgradnja treće trake na saobraćajnici koja prolazi kroz Dubrave, načelnik Samir Kamenjaković je insistirao da se pored treće kolovozne trake na pomenutoj dionici napravi i pješačka staza koja će omogućiti veću sigurnost za učesnike saobraćaja, a posebno za djecu koja svakodnevno idu tom dionicom u školu.

Posebno važno je da će se izgradnjom treće trake i asfaltiranjem ove dionice regionalnog puta spojiti dva novoizgrađena kružna toka na navedenoj lokaciji.

Realizacija ovog projekta je od velike važnosti za Općinu Živinice, Tuzlanski kanton i BiH, a najvažnija je za građane Dubrava posebno zbog blizine Međunarodnog aerodroma Tuzla. Kroz navedeni projekat će se olakšati saobraćanje ovom relacijom, te će se građanima, ali i turistima, kao i posjetiteljima obezbijediti ugodniji ambijent putovanja našim područjem.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu kazati da je počelo asfaltiranje dionice regionalnog puta Međaš-Živinice. Posebno me raduje to što je s ovim asfaltiranjem završena i izgradnja pješačke staze koja će poboljšati i unaprijediti bezbijednost pješaka, a posebno onih najmlađih. Dakle, sada će za našu djecu put prema školama biti dosta bezbjedniji. Naša lokalna zajednica je u saradnji sa Direkcijom cesta implementirala ovaj projekat, a od Općine Živinice je traženo da plati projekat ukoliko želi izgradnju pješačke staze. Mi smo već prošle godine platili projekat i evo u 2019. godini imamo izvođenje radova. Ovim projekom spajamo dva kružna toka na regionalnom putu Međaš-Živinice čime ćemo povećati bezbijednost ne samo vozača, nego i  bezbijednost pješaka. Ova pješačka staza, na kojoj sam insistirao, će sigurno spriječiti veliki broj neželjenih nesreća na ovom putu. Asfaltiranje ovog dijela puta je veliki benefit i za Međunarodni aerodrom Tuzla, od kojeg Živinice imaju veliku korist. S obzirom da inostrani ulagači potencionalno investiciono područje prvenstveno uvijek ocjenjuju prema blizini aerodroma, mi smo zbog blizine navedenog aerodroma u prednosti, a to nas stavlja u referencu top gradova u BiH”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

“Prvo da se zahvalim načelniku Samiru Kamenjakoviću što je izašao na radilište gdje se asfaltira jako bitan dio regionalnog puta Međaš-Živinice. Na ovoj lokaciji se trenutno asfaltiraju tri trake, pješačka staza je već završena, te se u nastavku prelazi na završavanje ograde. Na ovoj relaciji je veliki broj ljudi izgubilo život, sada će uz spajanje kružnih tokova biti mnogo bezbjednije sobraćanje ovom relacijom. Od posebne je važnosti pješačka staza, koja će doprinijeti bezbijednosti djece koja svakodnevno ovuda pješače do škola. Uključenje ili isključenje iz pravca Aerodroma je u prošlosti bilo nemoguće, a sada je to riješen problem. Zahvaljujem se svima onima koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta, te Načelniku koji je insistirao na izgradnji pješačke staze”, rekao je član Savjeta mjesne zajednice Dubrave Halid Alibašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije