Izgradnja izvorišta Komlenac ulazi u drugu fazu

19.03.2014. 15:08 / Izvor: eKapija.ba
Izgradnja izvorišta Komlenac ulazi u drugu fazu

Do kraja mjeseca biće raspisan tender za izvođenje II faze radova na uređenju izvorišta Komlenac, projekta kojim će se dugoročno riješiti pitanje vodosnabdijevanja opštine Kozarska Dubica

Do kraja mjeseca biće raspisan tender za izvođenje II faze radova na uređenju izvorišta Komlenac, projekta kojim će se dugoročno riješiti pitanje vodosnabdijevanja opštine Kozarska Dubica, najavljeno je u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove ove opštine.

“U ovoj fazi radova će se raditi rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, a aktivnosti na izradi projekta za treću fazu, koja podrazumijeva širenje mreže za nepokriveno gradsko područje i grananje vodovodne mreže prema Knežici, odnosno selima na tom području je u završnoj fazi”, rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro i najavio da se ove sedmice očekuje potpisivanje ugovora sa resornim Ministarstvom za povlacenje grant sredstava.

Grant sredstava Evropske komisije po ovom projektu iznose od 1.900 000 eura, a za prvu fazu projekta odobreno je 880.804 eura koja će se, bez povlačenja kredita, koristiti u daljoj realizaciji projekta.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tanja Burić je podsjetila da su završeni građevinski radovi na izgradnji bazena na Jezerinama, kapaciteta 500 kubika, te postavljeni potisni cjevovodi od ovog do bazena na Krivdića brdu.

”Potisni cjevovod od bunara do bazena, u dužini od oko 7000 metara postavljen je u ranijem periodu, a po povlačenju grant sredstava počeće aktivnosti na sanaciji bunara i izgradnji dodatnog bazena na Krivdića brdu”, pojasnila je Burićeva.

Finansijsku konstrukciju ovog projekta, koji ima za cilj dugoročno kvantitativno i kvalitativno snabdijevanje opštine vodom za piće, predstavljaju 3. 000 000 eura kredita Evropske investicione banke, 1. 900 000 eura bespovratnih sredstva Evropske unije, koja su odobrena i 1.100 000 eura predinvesticija i tekućeg finansiranja opštine.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije