Izgradnja javne punionice vozila na gas u Sarajevu naredne godine

27.12.2017. 15:58 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja javne punionice vozila na gas u Sarajevu naredne godine

Ovo je jedan od značajnijih projekata za čiju će izgradnju resorno ministarstvo izdvojiti sredstva u iznosu od 1.000.000 KM

Sporazum o sufinansiranju realizacije projekta "Izgradnja punionice vozila na gas" potpisali su danas ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo sa direktoricom Kantonalnog  javnog komunalnog preduzeća “Sarajevogas” Nihadom Glamoč i privremenim upraviteljem preduzeća KJKP “GRAS” Harisom Gušićem.

"Ovo je jedan od značajnijih projekata za čiju će izgradnju resorno ministarstvo izdvojiti sredstva u iznosu od 1.000.000 KM", istakao je ministar Fišo te dodao kako javna punionica ima niz prednosti od onih ekoloških do cjenovnih.

Po njegovim riječima, ne samo da će se poboljšati stanje u odvijanju javnog gradskog prijevoza, nego će se vozilima na plin smanjiti i zagađenje zraka.

"I izdvajanja za gorivo bit će za 30 do 40 posto manja nego ranije", poručio je ministar Fišo.

Sporazumom je definisano da izvođenje radova provodi preduzeće “Sarajevogas” u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH.

Direktorica Glamoč najavila je kako bi izgradnja ove punionice trebala biti završena u septembru naredne godine, te pojasnila da će svaki korisnik vozila na plin biti identificiran na punionici putem svoje kartice, čime će se onemogućiti bilo koja vrsta malverzacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije