Izgradnja kanalizacije u Debeljacima u fazi realizacije

Investicije / URBANIZAM

Izgradnja kanalizacije u Debeljacima u fazi realizacije

28.05.2019. 09:17 / Izvor: Akta.ba

U okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi", danas je počela izgradnja kanalizacije u ogranku Ulice Braće Kavića u naselju Debeljaci. Zajedno sa ovim, manjim projektom, Grad Banja Luka će ove godine, novcem iz gradskog budžeta i kredita EBRD-a, graditi široku mrežu vodovoda u vrijednosti od oko devet miliona KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao ove radove, izjavio je da je riječ o dijelu kanalizacije u Ulici Braće Kavića u Debeljacima, koja se radi po zahtjevima građana.

"Nadam se da će sam ovaj ogranak kanalizacije, ujedno, pomoći u daljoj prevenciji problema sa padavinama i sa poplavama.", rekao je Radojičić.

On je ukazao da je ovo tek početak velikog, ovogodišnjeg ulaganja u izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskim i seoskim područjima.

"Radit ćemo na svim područjima grada, od Karanovca, Rekavica, Slavićke, Radosavke, Bronzanog majdana, Mišinog hana, Česme, vodeći se prioritetima koje su iskazali sami građani.", najavio je Radojičić.

 

 

Izvođač radova u Debeljacima je preduzeće "Hidrosplet". Vrijednost ugovorenih radova je 15.000 KM, a planirano je da budu okončani tokom juna.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije