Izgradnja kargo centra Aerodroma Banja Luka ponovo na početku

16.02.2018. 10:57 / Izvor: Alternativna televizija
Izgradnja kargo centra Aerodroma Banja Luka ponovo na početku

Izgradnja kargo centra počela je u maju prošle godine. Plan je bio da kargo  bude završen za 120 dana.

Izgradnja kargo centra Aerodroma Banja Luka nije odmakla dalje od početka, a, zasad, i neće.

Ministarstvo građevinarstva prihvatilo je žalbu izvođača radova, kojom mu je priznato da je stranka u postupku, poništilo rješenje inspektora i sve vratilo na početak.

"Iz razloga, kako se navodi u obrazloženju, jer u konkretnom slučaju izvedeni radovi mogu dovesti do ugroženosti okolnih objekata i bezbjednosti lica, te je potrebno da, prvostepeni organ, u konkretnom slučaju inspektor, ponovi inspekcijski postupak i dopuni zapisnik u skladu sa usputstvima kako je to ministarstvo izreklo u drugostepenom rješenju", rekla je Duška Makivić, portparol inspektorata RS.

Radovi su stopirani jer je građevinski inspektor u vanrednoj  kontroli našao niz odstupanja od projekta i tehničke dokumentacije, na osnovu koje je investitor i dobio dozvolu. Ranije su iz firme “Delta MD”, koja je izvođač radova poručili da su u pitanju samo manja odstupanja, jer su u izgradnji korišćeni prefabrikovani  elementi drugog  proizvođača.

Spremni su, kažu da naprave korak kako bi se stvari pokrenule sa mrtve tačke.

"Obratili smo se investitoru Aerodromi RS i izrazili našu spremnost da odmah nastavimo sa izvođenjem radova, s obzirom  na to da zbog poništenja rješenja više ne postoje bilo kakve pravne prepreke. Ponovno smo zatražili saglasnost investitora da pristupimo gradilištu i od njih očekujemo odgovor", ističu u firmi “Delta MD”.

Hoće li prihvatiti ponudu i kako će dalje teći gradnja kargo centra, od direktora Aerodroma Banja Luka Duška Kovačevića, nismo saznali, jer je na putu.

Izgradnja kargo centra počela je u maju prošle godine. Plan je bio da kargo bude završen za 120 dana. Međutim, prošlo je šest mjeseci od kako su inspektori prvi put izašli na teren. Od tada su se smjenila tri  godišnja doba, a glavna konstrukcija kargo centra nije odmakla dalje od početka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije