Izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarsko poslovnoj zoni Hodovo

06.04.2019. 11:44 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarsko poslovnoj zoni Hodovo

Općina Stolac kontinuirano radi na ulaganjima i pripremama parcela kako bi privukla što veći broj investitora u Gospodarsko poslovnoj zoni Hodovo.

Općina Stolac kontinuirano radi na ulaganjima i pripremama parcela kako bi privukla što veći broj investitora u Gospodarsko poslovnoj zoni Hodovo. Trenutno je u završnoj fazi projekt „Izgradnja komunalne infrastrukture i izrada promocije u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo“ ukupne vrijednosti 200.000,00 KM.

Radi se o izgradnji ceste (izradu iskopa, nasipa, donjih nosivih slojeva i gornjih nosivih slojeva-asfalta) i javne rasvjete koja se nalazi u prvom dijelu gospodarske zone dužine 900 m koja će omogućiti jedan od osnovnih uvjeta za normalno funkcioniranje poslovanja unutar Zone. Planiran je i rad na promociji, u cilju boljeg upoznavanja investitora sa prednostima koje nudi Zona, postavljanjem oglasnih ploča, putokaza, reklama i brošura.

Radovi su počeli u ožujku, a za izgradnju se koriste sredstva Federalnog ministarstva obrta i poduzetništva koja su namijenjena za poticanje izgradnje i uređenja infrastrukture unutar gospodarskih zona.

„Projekt gospodarsko-poslovne zone Hodovo se provodi dosta dobro, uz onaj dio zone gdje se nalazi solarno polje elektrana koje već proizvode električnu energiju, radimo intenzivno na uređenju i proizvodno – uslužnog dijela naše zone, gdje se već odvijaju pojedine gospodarske aktivnosti. Zbog zauzetosti prostora u zoni, općina je pristupila izradi novog regulacijskog plana, te proširenju obuhvata zone. Stvaramo dobre preduvjete da našu poslovnu zonu uredimo i na taj način privučemo investitore da upravo u ovoj poslovnoj zoni koja ima dobar položaj izgrade svoje objekte i otvore nova radna mjesta“, kazao je Stjepan Bošković,načelnik općine Stolac.

Općina je izradila i investicijski profil općine, kao informaciju svim potencijalnim investitorima radi lakšeg ulaganja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije