Izgradnja Kulturno - omladinskog centra u Novom Goraždu počinje u ljeto

04.06.2018. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja Kulturno - omladinskog centra u Novom Goraždu počinje u ljeto

Kulturno-omladinski centar će na jednom mjestu objediniti nekoliko važnih sadržaja.

Prošle sedmice potpisan je sporazum o finansiranju izgradnje Kulturno omladinskog centra u Novom Goraždu. Sredstva su obezbjeđena iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srpske.

Načelnica opštine Novo Goražde, Mila Petković, je u Banja Luci potpisala sporazum o finansiranju projekta donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.

Sporazum je potpisan sa Ministarstvom finansija Republike Srpske, a njime je predviđeno da se opštini Novo Goražde odobre sredstva u iznosu od 195.583,00 KM, i to u svrhu izgradnje Kulturno omladinskog centra u Novom Goraždu.

Kulturno-omladinski centar će na jednom mjestu objediniti nekoliko važnih sadržaja kao što su edukativna igraonica za djecu, sala doma kulture, kancelarije za rad nevladinih organizacija i muzejsko-izložbeni prostor, a planirano je i da u okviru ovog objekta konačno budu obezbijeđeni prostorni uslovi za normalno funkcionisanje Narodne biblioteke "Božidar Goraždanin".

Izgradnja Kulturno - omladinskog centra bi trebala otpočeti već tokom ljeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije