Izgradnja lijevoobalnog kolektora u Mostaru ide planiranom dinamikom

12.02.2018. 12:14 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja lijevoobalnog kolektora u Mostaru ide planiranom dinamikom

Također su počeli radovi na izradi mikrotunela u dužini od oko 300 metara.

Radovi na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora u Mostaru odvijaju se planiranom dinamikom, priopćili su iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara.

Na dionici Lučki most - izlazna građevina mikrotunela, glavni kanalizacijski kolektor je izgrađen te je omogućen pristup ulaznoj građevini tunela u blizini Narodnog pozorišta iz pravca juga (Lučki most - Narodno pozorište).

Na toj dionici u tijeku su radovi na izradi priključaka na novoizgrađenu vodovodnu mrežu te vraćanje prometnice u prvobitno stanje.

Također su počeli radovi na izradi mikrotunela u dužini od oko 300 metara (dionica ulazna građevina u blizini Narodnog pozorišta do izlazne građevine u blizini parka A. Šantića).

Zbog transporta cijevnog materijala potrebnog za izgradnju mikrotunela, mole se građani da uklone vozila s te dionice Ulice maršala Tita (Lučki most - Narodno pozorište).

Iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata podsjećaju da je na toj dionici Ulice maršala Tita zabranjen promet osim za vozila izvođača radova, komunalnih službi i hitnih interventnih službi (vatrogasci, hitna pomoć).

Radovi na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora na dionici Stanica - Razvitak su završeni, a u tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, nakon čega slijedi vraćanje prometnice u prvobitno stanje.

Iz Gradske uprave napominju kako su otpočeli radovi na iskopima za izgradnju glavnog kolektora na dionici Razvitak - Ulica Huse Maslića zbog čega je došlo do preusmjeravanja prometa preko parkinga odnosno do naizmjeničnog propuštanja vozila.

Kako bi se omogućilo dvosmjerno odvijanje prometa na tom dijelu Ulice maršala Tita, mole se građani da parkiranim vozilima ne ometaju odvijanje prometa.

U idućim danima počet će radovi na otvorenom iskopu u Ulici maršala Tita, od Narodnog pozorišta do raskrižja s ulicama Karađozbegova-Osmana Đikića, sve s ciljem što bržeg okončanja radova.

Zbog tih radova doći će do izmiještanja kontejnera za smeće, a o novim lokacijama građani će biti pravovremeno informirani.

Također, danas počinju i radovi na vodovodnoj komori lociranoj na ulasku u naselje Zalik (podvožnjak), pa se vozačima preporučuje korištenje nove prometnice kroz Sjeverni logor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije