Izgradnja naselja Poljine Hills stala na jednoj vili

27.03.2017. 11:38 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja naselja Poljine Hills stala na jednoj vili

Tri godine nakon polaganja kamena temeljca, na mjestu gdje se očekuje izgradnja Poljine Hillsa, nema vidljivih naznaka da će radovi uskoro biti završeni.

Tri godine nakon polaganja kamena temeljca, na mjestu gdje se očekuje izgradnja naselja Poljine Hillsa, nema vidljivih naznaka da će radovi uskoro biti završeni.

Od najavljenih 211 luksuznih vila, izgrađeno je tek oko 20 objekata, od kojih je samo jedna potpuno vila potpuno opremljena i to kao ogledna vila koja je prezentirana u decembru 2015. godine.

Podsjetimo, u oktobru 2015. godine započela je gradnja prvih vila, a prema najavama investitora Al Shiddi Group njihova vrijednost kreće se od 170.000 do 280.000 eura.

Rok za završetak prve faze bio je u drugoj polovini 2016., no na gradilištu nema vidljivih naznaka da će se ovaj projekat u skorijoj budućnosti realizovati.

Iako su investitori najavljivali da za bogate osobe iz arapskog svijeta cijena vila na Poljinama predstavlja sitnicu, očigledno je njihova prodaja ne ide baš po planu.

Grupacija Al Shiddi organizirala je čak i edukacije za agente prodaje nekretnina koji će biti angažirani na prodaji naselja Poljine Hills. Pored toga, vile se prodaju i putem interneta, neke i po cijeni i od 285.000 EUR.

Poslovni portal Akta poslao je upit kompaniji Shad Invest zbog čega kasne radovi na izgradnji, međutim, ni nakon nekoliko mjeseci čekanja, odgovor nismo dobili.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije