Investicije / PROJEKTI

Izgradnja parka i dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića

01.06.2018. 09:23 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ „Malta“ 31. maja ove godine obišao je radove na izgradnji parka i dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića.

Radi se o igralištu namijenjenom za svu djecu površine od 2.064,36 m², sa mobilijarom koji je prilagođen i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Igralište će sadržavati prostor za igru djece sa gumenom podlogom, zaštitnu zelenu površinu, kao i zelenu površinu sa klupama za odmor. Prostor će biti ograđen metalnom ogradom, visine 1,2 m, po unutrašnjoj strani oboda formirat će se zeleni pojas sa klupama za sjedenje i kantama za otpatke, a po vanjskoj strani oboda će biti zasađena živa ograda koja će graničiti sa pješačkom stazom širine 2,4 m.

 

Ovim projektom planirana je izgradnja tri tematska igrališta, odnosno pored ovog parka gradit će se igralište za najmlađi uzrast djece sa biciklističkom stazom, te sportsko igralište.

Izvođač radova je firma „Mibral“, a investitor Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od 365.239 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije